Info Crna Gora

Zemljopis / Infrastruktura

Crna Gora je republika smještena na jugoistočnoj obali Jadrana u jugoistočnoj Europi. Crnogorski teritorij graniči s Hrvatskom na krajnjem zapadu, Bosnom i Hercegovinom na sjeverozapadu, Srbijom na sjeveroistoku, Kosovom na istoku i Albanijom na jugoistoku.

Infrastruktura se proširuje u skokovima i granicama. Gradi se autocesta od Beograda u Srbiji do Podgorice u Crnoj Gori. Prva od tri dionice je završena i već je otvorena za promet od Podgorice (Međunarodna zračna luka) do Kolašina. Zračnu luku Berane razvija njemački investitor i udaljena je 42 km od Kolašina. Zračna luka Tivat dostupna je iz Beograda tijekom cijele godine, a tijekom ljetnih mjeseci postoje brojne izravne veze. Jadransko-jonska autocesta A1, koja prolazi od sjevera prema jugu kroz Hrvatsku, već je dovršena sve do Ploča u Hrvatskoj i bit će proširena na Dubrovnik.

Njemački časopis ELLE objavio je članak 25. kolovoza 2023. godine, nazivajući Crnu Goru insajderskom dojavom. Na putovanju uz obalu preporučuju najbolje hotele, barove i plaže kao što su Onyx Bar & Garden i Buddha Bar u Port Montenegro u Tivtu. Možemo se samo složiti s tim.